Снимки и текст: Йорданка Трон
Снимки и текст: Йорданка Трон

Олд Трафорд или как да бутилираш победата

Правя тази разходка заради всички вас, които желаете от сърце да я направите лично, но по една или друга причина нямате възможност за това. Знам какво е наистина да жадуваш нещо, което не можеш да постигнеш и за това посвещавам този пътепис на вас, жадуващите за нещо-ТО (каквото и да е то). Дерзайте, мечтите се сбъдват (понякога)…

Нека започна с това, че гледам и се интересувам от футбол само на големи първенства или при дузпи в някой интересен мач. Но, разбира се, знам кои са Манчестър Юнайтед и имам представа какво означават те за много хора. За това, когато със семейството ми минахме през Манчестър, беше задължително да посветим поне половин ден на Олд Трафорд. Слязох от колата с ясното съзнание, че живея нечия чужда мечта и нося моралната отговорност за това да видя и предам нещата максимално близко до реалността, независимо от липсата на вътрешна емоция при това ми посещение. Може би дори така е по-добре.

Ако футболът е религия, то Олд Трафорд е базиликата Свети Петър. Най-големият клубен стадион на острова, капацитет близо 77 000 души. Наричат го Театъра на мечтите.

На главния вход има издигнати няколко паметника. Първият е на тримата големи, така наречената Света Троица на Манчестър Юнайтед: Джордж Бест, Денис Лоу и Сър Боби Чарлтън. Въпреки, че на рекламния плакат по-горе те са на фона на стадиона, в реалността всъшност стоят срещу него, ето така:

С гръб към стадиона, срещу тях, е легендарният треньор Сър Мат Бъзби. Ето близки снимки и на двете статуи:

Разбира се, няма как да мине без статуя на вездесъщия и обожаван тук Сър Алекс Фъргюсън. Издигната е през 2012 г.

До централния вход има удобни пейки, където човек да седне, да си почине и да се наслади на гледката на стадиона. Ние тръгваме надясно, за да стигнем до касата.

Прочетете целия пътепис ТУК.

Сподели
Share on Facebook0

Харесай Статията

Харесай сп. Невидимо

Виж също

146502957269757

Замислете се! Последните думи на Стив Джобс за живота ни

„Да, аз стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *